Miten Kenoa pelataan?

Keno on Suomessa suosittu rahapeli, joka tarjoaa jännitystä ja mahdollisuuden voittaa suuria summia rahaa. Se on helppo oppia ja tarjoaa monia erilaisia pelimuotoja. Kenoa pelataan valtisemalla numeroita ennalta määrätystä numeroiden joukosta ja odottamalla, että arvonnassa valitut numerot osuvat omiin valintoihin. Idea pelissä on todella helppo, mutta miten Kenoa pelataan? Alle olemme listanneet helpot vaiheet Kenon pelaamista varten, jonka alla olemme myös vastanneet yleisiin Kenoon liittyviin kysymyksiin.

Kaikki alkaa numeroiden valitsemisesta. Keno-pelin alussa pelaaja valitsee numerot ennalta määrätystä numeroiden joukossa, joita Suomessa on yleensä 70. Numeroiden valinta riippuu pelin säännöistä ja valmistajasta. Useimmissa tapauksissa pelaajat valitsevat 1-10 numeroa, mutta tämä voi vaihdella riippuen sivusta, jossa Kenoa pelataan.

Kun numerot on valittu, tulee seuraavaksi asettaa panos. Pelaaja asettaa haluamansa summan panokseksi siitä, että hän uskoo voittavansa valitsemillaan numeroilla. Panoksen suuruus vaikuttaa suoraan mahdolliseen voittoon. Kun panos on asetettu, on vuorossa numeroiden arvonta. Arvonta voi tapahtua joko livenä ihmisen tekemänä, tai vaihtoehtoisesti koneen tekemänä numerogeneraattoria käyttäen. Arvonnan tulokset näkyvät erikseen esillä näytöllä.

Arvonnan ratkettua, on mahdollisen voitonmaksun aika. Pelaajan voitot riippuvat siitä, kuinka monta hänen valitsemaa numeroa osuu oikein. Mitä enemmän numeroita on, sitä suuremman summan pelaaja voittaa. Voitot ovat luonnollisesti riippuvaisia myös asetetun panoksen suuruudesta. Mitä suurempaa panosta käyttää, sitä suuremman summan voi voittaa.

Kenoa pelatessa on tärkeää tutustua pelin sääntöihin ja panostusmahdollisuuksiin. Nämä ovat aina riippuvaisia sivustosta, jossa Kenoa pelataan, ja tämän vuoksi voivat myös vaihdella paljon. Säännöissä voidaan esimerkiksi kieltää tietyn suuruiset panokset, asettaa maksimiraja voittosummalle, kieltää ilmaiskierrokset ja niiden käyttö, sekä useita muita erilaisia sääntöjä. Seuraavaksi vastaamme Kenon pelaamiseen liittyviin yleisiin kysymyksiin.

Miten Kenon numerot arvotaan?

Kenon numerot voidaan arpoa kahdella erilaisella tavalla: ihmisen tai tietokoneen tekemänä. Ihmisen toteuttama arvonta on yleisempää perinteisemmillä uhkapelisivustoilla, joista muun muassa Veikkaus on loistava esimerkki. Tällaisissa tapauksissa ihminen poimii täysin sattumanvaraisesti Kenopalloja automaatista, ja tällä tavalla arpoo Kenon numerot.

Nykyaikaisempi versio arpoa Kenon numerot on toteuttaa sen tietokoneen tekemänä, ja tätä tapaa hyödyntää liki jokainen uhkapelisivusto. Tällöin arvonta voidaan sivustolla toteuttaa esimerkiksi viiden minuutin välein, jolloin tietokone automaattisesti valitsee tarjolla olevista numeroista ne yksilöt, jotka tällä kertaa ovat voittavia. Numerot valikoituvat näissä tilanteissa aina tietyn numerogeneraattorin kautta, jolloin tarjolle tulevat numerot ovat aina täysin sattumanvaraisia eivätkä millään tavalla riippuvaisia Kenon edelisistä pelikierroksista.

Miten Kenossa voittaa?

Kenosta saatu voittosumma määräytyy oikein osuneiden numeroiden mukaan. Mitä useampi numero osuu kohdalleen, sitä suurempi voittosumma on tarjolla. Kannattaa siis muistaa, että Kenossa on mahdollista voittaa kiitettävän kokoisia rahasummia myös ilman, että kaikki numerot menevät oikein. Hyvä muistisääntö on, että mitä suuremmalla kenotasolla pelaat, sitä suuremman määrän numeroista tulee osua oikein.

Kenosta on olemassa myös versioita, joissa pelaaja voittaa myös tapauksissa, joissa yksikään numero ei osu oikein. Voiton suuruus määräytyy myös osittain sen mukaan, kuinka suurella panoksella pelaaja on lähtenyt Kenoa alun perin pelaamaan. Mitä suuremman rahasumman pelaaja on valmis itseltään riskeeraamaan, sitä suuremman rahasumman hän voi voittaa.

Miten Keno tarkistetaan?

Erilaisissa Keno-versioissa on olemassa omat tavat tarkistaa tulokset. Kenoissa on 40-80 numeroa, joista suomalaisille tutuimmassa Veikkauksen Kenossa on käytössä 70 numeroa. Voittamasi summa määräytyy sen mukaan, kuinka monta valitsemaasi numeroa osuu oikein siinä voittoluokassa, johon osallistut. Lähtökohtaisesti verkossa pelatessa Keno tarkistetaan automaattisesti, eli pelaajan ei tästä tarvitse murehtia. Kenoa on kuitenkin mahdollista tarkistaa myös itse, jos pelaaja haluaa esimerkiksi lisätä jännitystä omaan pelikokemukseen. Kenon itse tarkistaminen lisää jännitystä varsinkin silloin, jos Kenoa seuraa livenä televisiosta.

Lähdettäessä tarkistamaan Kenon tuloksia, aloitetaan löytämällä etsimällä Kenon voittoluokka. Tämän jälkeen tehtäväksi tulee verrata Kenossa valittuja lukuja kyseisen voittoluokan kertoimiin. Esimerkiksi jos pelaat Kenoa tasolla 4, tarjoavat uhkapelisivustot sinulle keskiarvollisesti voiton kertoimeksi 32. Tällöin jos pelatessasi Kenoa panos oli 4€, voitat kyseisellä kierroksella 128€. Voittojen kertoimet voivat vaihdella huomattavasti uhkapelisivustoista riippuen, joten ne tulee aina tarkistaa ennen Kenon pelaamisen aloittamista. Jos Kenon itse tarkastaminen kuulostaa hankalalta, ei hätää. Kaikki uhkapelisivustot tarkastavat sen automaattisesti puolestasi.

Miten Keno voitot maksetaan?

Kenosta mahdollisesti saatavat voitot riippuvat kahdesta erillisestä tekijästä, jotka ovat kiinteät voittoluokat ja voittokerroin. Jokaisessa Kenossa on useita kiinteitä voittoluokkia, jotka määräytyvät osuneiden numeroiden määrän perusteella. Esimerkiksi voittoluokkaan viisi pääsee yleensä saamalla viisi numeroa oikein. Jos valitsemassasi Kenossa on käytössä kiinteät voittoluokat, saat aina tiettyyn voittoluokkaan päästessäsi tietyn summan itsellesi. Ainoa keino saada enemmän voittoja on saada enemmän numeroita Kenossa oikein.

Toinen tapa Kenossa voitonmaksuille on voittokerroin. Jos tarjolla ei ole kiinteitä voittoluokkia, on käytössä tällöin voittokertoimet. Tällöin pelaajan saatua tietyn määrän numeroita oikein, riippuu voitetun rahamäärän suuruus pelaajan panoksesta ja numeroilla saadusta kertoimesta. Jos panos on ollut esimerkiksi 1€ ja voittokerroin on 48, voittaa käyttäjä tällaisessa tilanteessa 48€ itselleen. Suomalaiset sivut suosivat yleensä kiinteitä voittoluokkia, kun taas ulkomaisilla sivuilla tulee useammin vastaan voittokertoimia.